Om oss

 

Förskolan Järven startades i mars 1993 och var Järvsös första kooperativ.

Vi är belägna intill f.d Kulthammar och Stenegård och vår omgivning är idyllisk med skog och hagar med kossor, får och hästar inpå knuten.

Vår gårdsmiljö är lustfylld och inspirerar till lek och utforskande aktiviteter. Vi utnyttjar naturens alla årstider och bedriver bl.a. Mulle, Knytte och Knoppe i friluftsfrämjandets regi.

                             

 

Vi har egen kokerska som lagar all mat själv av råvaror från orten. Vi bakar eget bröd och har eget trädgårdsland, där barnen är med hela vägen från så till skörda. Vi källsorterar och har också egen kompost.

  

 

Vi har valt att satsa på utbildad personal och är därför alla utbildade förskollärare med lång erfarenhet av yrket. Vi har hög personaltäthet, vi kompletterar och trivs väldigt bra ihop, vilket bidrar till en harmonisk atmosfär med mycket skratt. 

Vi erbjuder alla barn, att i en trygg miljö få utvecklas efter sina egna förutsättningar. Vi vill ha roligt tillsammans så vi får trygga och glada barn, och att våra barn och föräldrar skall kunna minnas sin förskoletid som något positivt och betydelsefullt.

Vår verksamhet utgår från barnens erfarenheter, intressen, delaktighet, behov och åsikter och vi erbjuder barnen en öppen, innehållsrik och inbjudande miljö där barnet utvecklar sin nyfikenhet och sin lust, samt förmåga att leka och lära. 

Vi arbetar utifrån Läroplan för förskolan och den formulerar värdegrunden och uppdraget samt mål och riktlinjer för vår verksamhet.

 

Ni är alla varmt välkommna att hälsa på hos oss, såväl gamla som nya barn och föräldrar!

  

                                                                                                                                                    

 

 

 

 

Välkomna till

www.jarvens.n.nu.

 

 

Järvens förskola
Stene Norvägen 7B
827 54 Järvsö

073-052 47 14

mail [javascript protected email address]

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)